bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.
TOP

Home | Obiective | Echipa de cercetare | Coordonate majore | Publicatii | Manifestari stiintifice | Photo gallery

Home

Grupuri de lucru

Contractare 2007

Plan de realizare

Etape de lucru

Criterii de performanta


Orizonturi/tinte ale cercetarii

  1. Substante chimice individuale sau clase de compusi chimici care actioneaza ca poluanti cu potential risc ecologic (poluanti organici persistenti, metale grele, coloranti si produse de igiena personala)
  2. Medii particulare ca surse de expunere la actiunea contaminatilor (soarta, comportarea, impacturile si riscurile): soluri, sedimente, ape
  3. Riscuri ecologice asupra diferitilor receptori ecologici considerati puncte finale si credibile de evaluare si care vor fi utilizate in actiunile de remediere
  4. Alternative de remediere: procese fizice, chimice si biologice.

Context european

Cercetarile sunt racordate la obiectivele strategice ale sistemului national de cercetare-dezvoltare-inovare in sensul ca vor fi generatoare de cunoastere, prin obtinerea de rezultate stiintifice si tehnologice competitive pe plan international, care vor fi supuse evaluarii lumii stiintifice prin intermediul publicatiilor de specialitate cu factor de impact sau incluse in baze de date internationale ori vor fi sustinute in cadrul unor manifestari stiintifice internationale de prestigiu.

Rezultatele obtinute in cadrul proiectului de cercetare vor constitui baza experimentala si strategica de cercetare pentru un proiect international in cadrul FP7, cu tema: Biopurification systems to reduce point source pesticide contamination: optimization and impact on the environment, coordonator: Universitatea Ghent, Belgia cu membri din: Suedia, Danemarca, Italia, Marea Britanie, Franta, Olanda, Spania si la care Romania va fi partener prin intermediul Universitatii Tehnice „Gh. Asachi” din Iasi (responsabil din partea romana: Prof.dr.ing. Maria Gavrilescu).

Este de asteptat ca rezultatele proiectului sa contribuie la imbunatatirea politicilor, strategiilor si practicilor pentru reducerea contaminarii mediului cu poluantii persistenti in tarile membre ale Uniunii Europene (UE), in special in Romania, dar si in alte tari est-europene.


Tinte finale

  • noi metode si modele
  • doua teze de doctorat
  • lucrari publicate in jurnale cotate ISI
  • un glosar de termeni Englez –Roman
  • un manual privind poluantii persistenti in mediu si impacturile si riscurile asociate